R550 | RUCKUS R550 Unleashed Indoor Access Point AX (WiFi6)

795,00 excl. btw alléén op bestelling

De Ruckus R550 is een Wi-Fi 6 access point die een verbeterde capaciteit en dekking levert voor dichtbevolkte omgevingen. De R550 is een mid-range dual-band, dual-concurrent access point. Dit access point is plenum certified!

Het access point ondersteunt 4 spatial streams (2×2:2 in 2,4 GHz en 5 GHz). Hierdoor kan het datasnelheden tot 1.774 Mbps leveren. Door de nieuwe Wi-Fi 6 features zoals OFDMA, Target Wake Time en MU-MIMO kan de R550 tot wel 512 apparaten voorzien van een snelle en stabiele verbinding. De Ruckus Unleashed R550 is uitgerust met BLE, Zigbee en IoT radios, wat het een toekomstbestendig access point maakt. Gebruikers van de Ruckus Unleashed R550 kunnen elke nieuwe draadloze technologie gemakkelijk integreren met de inplugbare IoT module.

Beschrijving

Ruckus R550 Unleashed

De Ruckus R550 Unleashed is een krachtig access point met WiFi 6 (11ax) en een ingebouwde controller. WiFi 6 biedt een hoge capaciteit, maximale dekking en verbeterde prestaties. De R550 is daarom o.a. geschikt voor plekken met veel draadloze clients, zoals grote kantoren en onderwijsinstellingen.

Eigenschappen Ruckus ZoneFlex R550 Unleashed

Access point met ingebouwde controller
WiFi standaard: 802.11ax, 2×2 MU-MIMO
Snelheid: 574 Mbps (2,4 GHz) + 1200 Mbps (5 GHz)
4 streams (2×2:2 in 5GHz, 2×2:2 in 2.4GHz)
2x Gigabit Ethernet
Hogere capaciteit dan oudere modellen
Power over Ethernet (802.3at / PoE+)
SmartMesh en ChannelFly technologie
BeamFlex+ technologie: adaptieve antennes
1x USB 2.0 Type A
WPA3 beveiliging

WiFi 6 (802.11ax) access point

De hoogste WiFi-prestaties zijn gegarandeerd met de Ruckus ZoneFlex R550 Unleashed. Dit indoor dual-band 802.11ax access point heeft een ongekend hoge capaciteit en ondersteunt maar liefst 4 gelijktijdige streams (2×2:2 op 5 GHz en 2×2:2 op 2,4 GHz). De R550 past OFDMA en MU-MIMO technologie toe om razendsnel met meerdere clients tegelijk te communiceren. Afzonderlijke devices hoeven daardoor nooit lang te wachten op een signaal. Met snelheden tot 574 Mbps op 2,4GHz en 1200 Mbps op 5GHz is het netwerk geschikt voor zwaardere applicaties zoals 4K videostreaming.

Ruckus Unleashed uitvoering

Ruckus Unleashed access points beschikken over een ingebouwde virtuele controller. Binnen het lokale netwerk wordt het eerste access point de primaire controller die de overige access points aanstuurt. Mocht het primaire access point uitvallen, dan zal een tweede access point, die fungeert als secundaire controller, de taken overnemen. Hierdoor heeft u altijd een constante verbinding. Daarnaast ondersteunt het access point seamless roaming. Zodra een mobiele gebruiker zich verplaatst, wordt deze automatisch verbonden met het dichtstbijzijnde access point, zonder dat de verbinding tijdelijk wegvalt.

Ruckus Unleashed Mobile app

Het beheer van het Ruckus-netwerk doet u standaard via het Ruckus Unleashed Dashboard op uw pc, maar er is ook een Ruckus Unleashed Mobile app beschikbaar. Het netwerk installeren, een upgrade uitvoeren, de snelheid testen of instellingen wijzigen; het kan allemaal via uw telefoon of tablet. Daarnaast biedt de app een nauwkeurig overzicht van de gebeurtenissen op het netwerk, geïllustreerd met grafieken en diagrammen. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel verkeer heeft plaatsgevonden op een specifiek AP en om wat voor verkeer het ging.

Aansluitingen

De Ruckus ZoneFlex R550 Unleashed beschikt over 2 Gigabit ethernetpoorten en 1 USB 2.0 poort. Naast een Bluetooth radio is er ook een ZigBee radio aanwezig voor IoT applicaties. Het complete netwerk inclusief aangesloten apparatuur is momenteel alleen te beheren met behulp van de Ruckus IoT controller i.c.m. een virtuele of hardwarematige SmartZone controller.

BeamFlex+ technologie

De ZoneFlex R550 Unleashed past verschillende Ruckus-technieken toe om de draadloze prestaties van het netwerk te optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is BeamFlex+, waarmee de R550 zich specifiek richt op aanwezige WiFi-apparatuur. In plaats van het WiFi-signaal uit te zenden in alle richtingen, kiest het access point voor het meest ideale zendpatroon naar de gebruiker/het mobiele apparaat. De verbinding is altijd stabiel doordat de antennes het uitgezonden signaal automatisch aanpassen aan de locatie van de mobiele apparaten. Bij BeamFlex+ is er sprake van verticale en horizontale polarisatie, waardoor men bij zowel muur- als plafondmontage profiteert van de voordelen van deze techniek.

ChannelFly-technologie

Middels de ChannelFly-technologie selecteert de Ruckus ZoneFlex R550 automatisch het RF-kanaal met het beste signaal. Interferentie wordt op deze manier omzeild, zodat gebruikers altijd een goede verbinding hebben met dit dual-band access point. De Ruckus ZoneFlex R550 selecteert het kanaal op basis van statistische analyses en real-time gegevens van de beschikbare capaciteit.

WPA3 beveiliging

Een goede netwerkbeveiliging mag natuurlijk ook niet ontbreken. Met de Ruckus R550 zit dat wel goed; het access point beschikt namelijk over de WPA3 beveiligingsstandaard (opvolger van WPA2). Gebruikers met WPA3-compatible apparaten profiteren van een verbeterde beveiliging. Zo kunnen ze veilig gebruikmaken van een publieke hotspot en zijn ze beschermd tegen ‘brute force’ aanvallen.

Supportcontract niet inbegrepen

De Ruckus Unleashed serie wordt standaard aangeboden zonder supportcontract. Wilt u in aanmerking komen voor technische ondersteuning via KommaGo Support, dan dient u apart een supportcontract af te sluiten voor 1 jaar3 jaar of 5 jaar. Het contract biedt tevens toegang tot software updates/upgrades en premium webcontent en tools.

Inhoud verpakking

    • Ruckus ZoneFlex R550 Unleashed
    • Handleiding

Let op:

     Geen PoE+ adapter of PoE+ switch meegeleverd

Extra informatie

Specificatie

Specificaties
Artikelnummer: ZFR550-U
EAN: 901-R550-WW01

Merk: Ruckus Wireless

Aantal access points
1-pack
WiFi standaard
WiFi 6 (11ax)
WiFi-frequentieband
2,4 GHz & 5 GHz
Indoor of outdoor
Indoor
Snelheid 2,4 GHz
574 Mbps
Aantal streams 2,4 GHz
2×2
Snelheid 5 GHz
1200 Mbps
Aantal streams 5 GHz
2×2
Beheer via Cloud
Optioneel
Maximaal zendvermogen
26dBm/400mW
PoE-ondersteuning
PoE+ 802.3at
PoE-injector meegeleverd
Nee
LAN-aansluiting
2x Gigabit LAN
Roaming ondersteuning
Seamless roaming
Antenne aansluiting
Geen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “R550 | RUCKUS R550 Unleashed Indoor Access Point AX (WiFi6)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DPL Cloud

ICT infrastructuur & Software in de Cloud, in goede handen.

Data Center

CONTACT US

  • Hegge 21, 6365 EA Schinnen
  • +31 (0)46 443 48 25
  • info@dpl-cloud.nl

Smart Workplace

KvK: 24362876 Limburg

BTW: NL00119511B41

Algemene Voorwaarden
Ga naar de bovenkant