De basis van elke Glasvezel verbinding

Vigor 2927F

De Vigor 2927F is de perfecte gateway voor bedrijven met een glasvezel aansluiting. Deze nieuwste generatie routers biedt verbeterde prestaties op het gebied van doorvoersnelheid, security en VPN performance. De router kan middels 1 glasvezel Gigabit slot, 1 ethernet WAN en 2 USB 4G WAN tot 4 simultane WAN verbindingen realiseren.

Alle functionaliteiten die het zakelijke segment vraagt, zijn aanwezig in deze router, zoals een firewall, VPN server voor 50 simultane VPN verbindingen, QoS, Hotspot Webportal, centraal beheer en nog meer functionaliteiten. Het bedrijfsnetwerk kan ‘secure’ worden ingericht middels meerdere VLAN’s.

SFP module

De Vigor 2927F wordt standaard geleverd met de SFP module, 20km – RX1490/1550 nm – TX 1310 en een fiber patchpakket geschikt voor glasvezel in Nederland.

Modellen

  • Vigor 2927F

Hogere zekerheid van internettoegang

Meerdere WAN-verbindingen zorgen voor een hogere zekerheid van internettoegang. De fail over functionaliteit zorgt ervoor dat bij het wegvallen van een WAN-verbinding de andere WAN-verbinding de taken overneemt.  Hierdoor blijft het netwerk online en is er een veel grotere zekerheid van de continuïteit van bedrijfskritische processen. Via de functionaliteit Wireless WAN is het mogelijk om nog een WAN verbinding tot stand te brengen.

Voordelen meerdere WAN poorten

• Hogere zekerheid van internettoegang
• Back-up van extra internetverbinding
• Internetverkeer kan verdeeld worden over meerdere WAN poorten door load balancing
• Netwerkprestaties worden verbeterd

Glasvezel

De Vigor 2927F kan direct op een glasvezellijn worden aangesloten middels de bijgeleverde SFP glasvezel module. Het ontwerp maakt het mogelijk om de router op te hangen aan de wand of middels een additionele rackmount plate te monteren in een patchkast.

Centraal management

AP management

De functionaliteit AP management maakt het mogelijk 20 DrayTek access points vanuit de router te beheren. Vanaf de router kunt u controleren of een access point online is, een firmware-upgrade uitvoeren, een configuratieback-up opslaan, een WiFi configuratie naar alle aangesloten access points sturen of een herstart op afstand activeren. U hoeft niet meer in te loggen op de beheerpagina van elk apparaat.

Switch management

De router beschikt over de functionaliteit Central switch management, waardoor het mogelijk is om vanuit de interface van de router, 10 VigorSwitches centraal te beheren. Door slim gebruik te maken van deze functie, kunt u eenvoudig zien welk VLAN of LAN netwerk wordt aangeboden op de betreffende netwerkpoort van de VigorSwitches in uw netwerk. Deze functionaliteit is van toepassing op alle VigorSwitches.

Secure inrichten bedrijfsnetwerk

Tegenwoordig hecht men veel waarde aan het veilig inrichten van het bedrijfsnetwerk. Er gaat steeds meer data over het netwerk en steeds meer apparaten zijn via de router verbonden met het internet. Belangrijk is dat deze apparaten en bedrijfsgevoelige informatie van elkaar gescheiden zijn. De Vigor 2927F ondersteunt 8 VLAN (subnetten), waardoor het mogelijk is om bepaalde data van elkaar te scheiden. Denk aan de VoIP telefonie, ERP systemen, IP beveiligingscamera’s, het wireless netwerk en het wireless gasten netwerk.

Met multiple subnet is het mogelijk om met meerdere LAN subnetten te werken. De VLAN op de router kan ingedeeld worden in verschillende IP-segmenten met elk een eigen DHCP server om bepaald verkeer van elkaar te scheiden.

Centraal management met VigorACS

De Vigor 2927F beschikt over TR-069 ondersteuning, waarmee de router  in VigorACS 2 beheerd kan worden. Naast het beheren en monitoren van de router is het eveneens mogelijk deze te configureren, zoals het aanmaken van VLAN’s, configureren van poorten en QoS instellingen toepassen.

VPN server

Middels VPN heeft u de mogelijkheid om een beveiligde verbinding op te zetten naar kantoor. Dit kan door een LAN to LAN verbinding via 2 routers. Het is ook mogelijk om dit via een SSL VPN verbinding tot stand te brengen in combinatie met de DrayTek Smart VPN client, die kan worden geïnstalleerd op de smartphone/tablet/laptop. Mensen die thuis werken of onderweg zijn kunnen op deze manier veilig het bedrijfsnetwerk benaderen. De Vigor 2927F ondersteunt beide opties en kan als VPN server fungeren binnen het bedrijf.

Rackmount plate

De Vigor 2927F is rackmountable. Hiervoor is een rackmount plate leverbaar, zodat de Vigor 2927F in een 19″ patchkast gemonteerd kan worden.

Redundancy

De Vigor 2927F ondersteunt High Availability. Als er twee Vigor 2927 routers in een netwerkomgeving worden geplaatst, kan een master/slave constructie worden gecreëerd. Mocht de master uitvallen, dan zal de andere Vigor 2927 (de slave) alles overnemen.

Hotspot Web Portal

De Hotspot Web Portal functionaliteit van DrayTek is eenvoudig configureerbaar en aan te passen naar uw eigen wensen. Het webdesign is responsive en er kunnen vier hotspot profielen worden aangemaakt. Daarnaast is het mogelijk het logo, de achtergrond en de kleuren aan te passen, zodat de welkomstpagina in de door u gewenste stijl kan worden opgemaakt. Er zijn vijf selecteerbare login methodes, waaronder social login via Facebook of Google.

Liever een 2927 met LTE modem of ethernet router?

LTE modellen

LTE staat voor Long Term Evolution, de technologie die het mogelijk maakt 4G aan te bieden. De Vigor 2927L serie beschikt over een ingebouwd LTE modem voor LTE categorie 6, waarmee snelheden tot 300 Mbps downstream en 50 Mbps upstream behaald kunnen worden. De modellen zijn SIM-lockvrij en kunnen in combinatie met elk data abonnement gebruikt worden.

Ethernet modellen

De Vigor 2927 serie bestaat uit verschillende soorten routers. De Vigor 2927 en de wireless variant, Vigor 2927ac behoren tot de Ethernet routers uit deze serie. Deze dual WAN breedband routers zijn bij uitstek geschikt voor het MKB. Het Vigor 2927ac model maakt gebruik van de 802.11ac Wi-Fi standaard. Hiermee kunnen linksnelheden tot 867 Mbps worden behaald.

CONNECTIVITY

SECURITY

CLOUD

247SERVICES

VOIP

MOBILE