PoP: mijlpaal in de aanleg van glasvezel in gemeente Beekdaelen

Een mijlpaal in de aanleg van glasvezel is de plaatsing van de PoP in Schinnen. Dan is internet via glasvezel voor de bewoners weer een stapje dichterbij. De vorige keer is de plaatsing van de PoP in Schinnen misgegaan door het raken van een waterleiding. De plaatsing is toen stilgelegd.

De PoP (Point of Presense) in Schinnen is een belangrijke verdeelkast. Deze PoP is een hoofdverdeelpunt en dient als schakelstation naar het landelijke netwerk en daarmee naar de andere PoP’s zoals in Schinveld. De PoP in Schinveld krijgt zijn voeding/signaal vanuit de PoP in Schinnen en zal daarmee snel diensten kunnen leveren aan de bewoners in Schinveld.

De PoP in Schinnen levert ook binnenkort diensten naar alle aangesloten woningen in Schinnen met glasvezelkabel en abonnement bij de bewoners in de meterkast. De kabels naar de woningen worden momenteel gegraven en zullen daarna verbonden worden met de PoP.

Er moet nog wel een en ander gebeuren in de PoP’s maar we zijn weer een stapje dichterbij. Binnenkort zal je provider contact opnemen.

Aannemer MIH gaat van start met de plaatsing van de huisaansluitingen in Schinveld

Onze aannemer MIH start binnenkort met het plaatsen van de eerste huisaansluitingen in het gebied. De bewoners in Schinveld die ja hebben gezegd tegen een glasvezelaansluiting in de woning zullen binnenkort een brief ontvangen met daarin de datum en tijd waarop de monteur langskomt. Nadat de kabel tot de gevel is aangelegd, komt er een monteur bij je thuis om ‘het glasvezelkastje’ (FTU) te plaatsen. Het kan even duren voor je een bericht ontvangt, want ze moeten in Schinveld bij ca 2300 woningen een kastje plaatsen. Maar uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Zodra we in de andere kernen van Beekdaelen zover zijn om aan te kunnen gaan sluiten zullen we dit spoedig melden via deze website/nieuwsbrief