De aanleg van het glasvezelnetwerk in gemeente Beekdaelen is in volle gang. De aannemer gaat ca 330 km graven door Amstenrade, Bingelrade, Doenrade, Jabeek, Schinnen, Puth, Merkelbeek en Schinveld.

Woningschouw

Aannemer MIH is in opdracht van DELTA Netwerk volop bezig met de woningschouw

De woningschouw in Amstenrade, Bingelrade, Doenrade, Jabeek, Schinnen, Puth, Merkelbeek en Schinveld is in volle gang. Onze aannemer heeft meer dan de helft van alle woningen in de kernen bezocht.

In het buitengebied van Beekdaelen zullen we alleen langskomen als de bewoner een abonnement heeft afgesloten. De betreffende bewoners hebben hier een brief over ontvangen.

Een glasvezelaansluiting betekent dat we een vertakking van de glasvezelkabel naar het huis leggen en in huis een bijbehorend kastje (FTU) plaatsen. Let op, een glasvezelaansluiting is nog geen werkende verbinding. Om daadwerkelijk supersnel en stabiel internet via glasvezel te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig van een deelnemende telecomaanbieder. Kijk hier voor de voordelen van glasvezel en het beste abonnement voor jouw.

Bewoners die geen abonnement hebben genomen en op een later moment alsnog een abonnement willen afnemen, betalen activatiekosten voor hun aansluiting zodra ze die alsnog in gebruik nemen.

Graven

Voortgang graafwerkzaamheden

Er wordt flink wat kilometers gegraven door gemeente Beekdaelen. In totaal wordt er ruim 330 km gegraven in dit gebied. Tot heden hebben we 80 km gegraven. De aannemer heeft (bijna) alle woningen die zich hebben aangemeld voor de glasvezelaansluiting in Schinveld aangesloten. Op dit moment wachten we nog op een technische verbinding met de PoP. Deze moet eerst worden aangesloten op het landelijke netwerk. We missen nog wat technische aansluitingen. Hopelijk spoedig hier meer over.

De aannemer is in Schinveld en Puth de graafwerkzaamheden aan het afronden. Inmiddels zijn we ook gestart in Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade en Jabeek. Daarna starten we in Nuth en Bingelrade

In het hele gebied Beekdaelen (Schinveld, Puth, Schinnen, Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Sweikhuizen) zullen we ongeveer 12.500 huizen aansluiten op het glasvezelnetwerk van de toekomst. Een fikse onderneming waar we gestaag doorheen graven. Binnenkort komen we vast ook bij jouw voor in de straat starten. Als er vragen zijn tijdens de aanleg; onze mannen op straat staan je graag te woord. De voorman met het gele hesje aan spreekt goed Nederlands!

Meer weten over de graafwerkzaamheden in de straat? Kijk hier

Huisaansluitingen

Nadat de kabel tot de gevel is aangelegd, komt er een monteur bij je thuis om ‘het glasvezelkastje’ (FTU) te plaatsen. Je ontvangt vooraf een bericht met daarin de datum en tijd waarop de monteur langskomt.

Het kan even duren voor je een bericht ontvangt, want ze gaan bij ca 5800 woningen een kastje plaatsen. Uiteindelijk komt iedereen die zich heeft aangemeld aan de beurt.

Als de huisaansluiting gemaakt kan worden zal je hierover een persoonlijk bericht ontvangen van de aannemer. Deze huisaansluiting wordt namelijk in huis gemaakt. Er zal dan dus iemand >18 thuis moeten zijn.

De bewoners in Schinveld die ja hebben gezegd tegen het plaatsen van een glasvezelaansluiting in huis hebben een schrijven van de aannemer gekregen met een datum om de huisaansluiting in huis te plaatsen. De aansluitingen zullen worden verbonden met de PoP in Schinveld.

Als de hoofdverdeelkast in Schinnen ook klaar is zullen de bewoners in Schinveld snel kunnen genieten van supersnel en stabiel internet, tv en bellen via het glasvezelnetwerk.

Kijk hier hoe de aannemer je huisaansluiting maakt.

Waar kun je terecht met vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk?

Aannemer MIH GmbH is jouw aanspreekpunt tijdens de aanleg. Zij communiceren voor en tijdens de aanleg met jou over de aanleg, de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting bij jou thuis. Heb je nu of gedurende de aanleg van glasvezel vragen over bijvoorbeeld de planning of jouw aansluiting? Of ervaar je een klacht of storing als gevolg van de aanleg? Dan kun je contact opnemen met MIH. Zij helpen je graag op werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur en zijn telefonisch bereikbaar via: 085 88 817 46 of per mail: delta@mih-gmbh.de